Whywaste och Coop ingår ramavtal kring digital lösning för Delikatessdiskar


Som en del i Coops fortsatta resa mot minskat svinn och effektivare arbete ingår dagligvarukedjan nu ett rikstäckande ramavtal för Whywastes lösning Semafor Deli – ett kvalitéts- och svinnsystem för Delikatessdiskar (www.whywaste.com/semafor-deli).

Coop har under senaste åren genomfört en stor satsning på sina manuella diskar som innefattat allt från stora uppdateringar av sortiment, till en mer effektiv varuförsörjning. Som en del i arbetet med ”framtidens Delikatessdisk” har Coop även letat efter en helhetslösning som kan underlätta det dagliga arbetet för personalen i Delidiskarna och samtidigt bidra till att minska svinnet, och det är här Whywaste kommer in i bilden.

Whywastes lösning Semafor Deli hjälper personalen att hålla koll på alla delar av delikatessdisken samt säkra att nödvändiga kvalitéts- och hanteringskrav uppfylls. Systemet ger dessutom notifikationer om det finns produkter i disken som riskerar att bli svinn, vilken ger personalen chans att ta förebyggande åtgärder.

I de butiker som använder Semafor Deli har man förutom stora tidsbesparingar och minskad risk för kvalitétsanmärkningar även kunnat se ett minskat svinn med upp till 30%.

Staffan Fri, Ansvarig Manuella Diskar Coop Sverige, har drivit projektet med framtidens Delikatessdisk inom Coop.

”För Coop är detta ett viktigt samarbete i arbetet med att fortsätta utveckla våra manuella diskar, och en förutsättning för att kunna erbjuda marknadens bästa deli-erbjudande för våra kunder.”

Även från Whywastes sida ser man positivt på det framtida samarbetet.

”Vi är jätteglada över detta ramavtal och att Coop väljer att samarbeta med Whywaste i sin resa mot framtidens Delidiskar.
Jag har själv lång erfarenhet av arbete i disk och vet hur mycket tid och kraft personalen behöver lägga på administrativa sysslor kopplat till matsäkerhet och minskat svinn. Med Semafor Deli ges personalen en fantastisk möjlighet att både spara tid, garantera matsäkerhet och samtidigt kunna arbeta mer strukturerat med att förebygga svinn”
, säger Henrik Folkelid, Produktansvarig för Semafor Deli på Whywaste.
För mer information, kontakta:

Coops presstjänst: 010-743 13 13, media@coop.se

Whywaste: Henrik Folkelid – 0760-230100

Eller läs mer på: www.whywaste.com/semafor-deli

Om Whywaste

Whywaste är ett prisbelönt svenskt foodtech-bolag som med hjälp av tekniska lösningar vill göra det lönsamt för matbutiker att minska sitt matsvinn. Bolaget lanserades på marknaden 2016 och idag används bolagets lösningar av 35 livsmedelskedjor i 16 olika länder.

Whywastes portfölj består av ett antal processverktyg som hjälper butikspersonal i olika avdelningar i sitt dagliga arbete, såsom modern datumkontroll, system för effektivt arbete i delikatessdiskar samt planering av produktion i butik. Bolaget har dessutom ett antal verktyg fokuserade på att hjälpa butiker och kedjor fatta datadrivna beslut kopplat till svinn, såsom prognostisering av beställningar, svinnanalys, samt en prismotor som optimerar prissättning av mat som riskerar att svinnas.

Om Coop 

Coop är en av Sveriges största dagligvarukedjor som levererar prisvärd, hållbar matglädje och har mer än 800 butiker från Katterjokk i norr till Smygehamn i söder. Coop har sedan 2008 erbjudit näthandel av mat och vår butik på coop.se når drygt 60 procent av de svenska hushållen med hemleveranser och våra matkassar går dessutom att hämta i alla våra butiker. Coop rankas som ett av Sveriges mest hållbara varumärken och har störst andel ekologisk försäljning i branschen. Totalt omsätter Coop i Sverige 43 miljarder kronor och har över 22 000 medarbetare. För mer information om Coop besök: http://www.coop.se.